Προβολές Σελίδας

ΣΥΝΤΑΞΗ , Ιδιωτική Ασφάλιση για Σύνταξη , ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

Συνταξιοδοτικά προγράμματα , Ιδιωτική Ασφάλιση , Σύνταξη ,

 

Νέα δεδομένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, δημιούργησε ο νόμος για το συνταξιοδοτικό.
Η εφαρμογή της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ , επιβάλλει την αναβάθμιση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στις συντάξεις.
Το αίτημα για παροχή συντάξεων και από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχει ωριμάσει τόσο σε τεχνοκρατικό επίπεδο, όσο και σε εποπτικό επίπεδο (Τράπεζα της Ελλάδος) τα τελευταία χρόνια.

Με την ψήφιση νέων νόμων για την ιδιωτική ασφάλιση , την δημιουργία εγγυητικού κεφαλαίου για τον κλάδο ζωής που δεν υπήρχε, την μεταβίβαση της εποπτείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων , στην Τράπεζα της Ελλάδας, και την επιβολή νέων κανόνων ελέγχου και εποπτείας έχουν αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, με το ρόλο της να είναι θεσμικά αναγνωρισμένος σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα συνταξιοδοτήσεων                                        
                                  
Ο χώρος της ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί μια λύση.


Παρά τις σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας , Εσείς μπορείτε να πάρετε το μέλλον στα χέρια σας και να φροντίσετε γι’ αυτό , εξασφαλίζοντας ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και μετά τη συνταξιοδότησή σας.
Σήμερα, όλο και περισσότεροι Έλληνες συνειδητοποιούν ότι τα Συνταξιοδοτικά Προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης θα τους επιτρέψουν να χαρούν τη ζωή τότε ακριβώς που θα έχουν στη διάθεσή τους τον πολυπόθητο χρόνο.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ; 
  • Όσο αφορά τα συνταξιοδοτικά προγράμματα πρέπει να γνωρίζετε από την αρχή το ποσό που θα λάβετε στη λήξη του συμβολαίου. Πρόγραμμα με εγγυημένη απόδοση .
  •  Ρωτήστε για το τεχνικό επιτόκιο και αναζητήστε συμβόλαια στα οποία είναι εγγυημένο . Εκμεταλλευτείτε το αυτό , εκτός και αν έχετε διάθεση να ρισκάρετε. Προσοχή στο ενδεικτικό επιτόκιο! Το οποίο πρέπει να παραμένει ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της αποταμίευσης .
  •  Ρωτήστε επίσης για τις διάφορες επιλογές που μπορείτε να έχετε κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, αν είναι ευέλικτο και τι γίνετε αν στο μέλλον έχετε κάποιο πρόβλημα στις καταβολές .  Επίσης  να έχετε την δυνατότητα ,  πέραν της περιοδικής αποταμίευσης , να καταθέσετε όποτε το επιθυμείτε  οποιοδήποτε πόσο για να αυξήσετε τη τελική σύνταξη και το εφάπαξ .  Είναι σημαντικό να υπάρχουν επιλογές.
  •  Να είστε ενήμεροι τι συμβαίνει σε περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου του ασφαλισμένου.
  •  Επιλογή Ασφαλιστικής Εταιρείας.  Σωστή επιλογή της εταιρείας που εμπιστεύεστε.  Η αξιοπιστία, η ποιότητα των υπηρεσιών, το κύρος και η ισχυρή παρουσία στο χώρο είναι στοιχεία που πρέπει να αναζητήσετε.

  •  Ο ασφαλιστικός σύμβουλος . Η σωστή λειτουργία ενός ασφαλιστικού προγράμματος προαπαιτεί σε βάθος γνώσεις των προϊόντων και της αγοράς . Ο Ασφαλιστικός συνεργάτης είναι πολύ σημαντικός , η διερεύνηση των αναγκών  , η επαγγελματική διαχείριση σε βάθος χρόνου , καθιστούν την ύπαρξη ενός καταρτισμένου ασφαλιστικού συμβούλου απαραίτητη.